udgives i samarbejde mellem

Annette Klausen Bengtsson

Temadag for mellemledere: Lær at lede 360 grader

Rollen som mellemleder kræver en fin balance mellem de fire ledelsesretninger: op, ned, ind og på tværs. Og den kræver et veldefineret ledelsesrum, så du undgår at blive reduceret til et talerør for topledelsen.

Som mellemleder er du nemlig et centralt bindeled mellem top og bund. Du skal kunne gå i dialog med toppen, orientere dem om problemer og sørge for at give dem overblik. Samtidig skal du medtænke medarbejdernes behov og kompetencer. Det kræver, at du har begge parters tillid og kan forholde dig neutral og professionel. Og du skal kunne binde dét sammen, som foregår i din egen afdeling med arbejdet i andre afdelinger. Du skal ikke kun bygge bro mellem kulturer – men også skabe en kultur, der er åben for samarbejde. Ved at balancere og orientere dig både op, ned, ind og på tværs placerer du dig tættere på de strategiske beslutninger og minimerer risikoen for at stå på sidelinjen uden indflydelse på de beslutninger, der træffes – og som du skal implementere.

På temadagen ‘360 graders ledelse – led op, ned, ind og på tværs’ lærer du at lede opad i din organisation – og resten af vejen rundt. Underviser er Annette Klausen Bengtsson, konsulent med speciale i mellemledere. Læs hendes artikel om Mellemlederens syv mest almindelige fejltrin her.

Hvornår: Torsdag den 23. november 2017 i Odense, kl. 9.30–15.00.

Hvor: ”Fabrikken”, Lumbyvej 11, 5000 Odense C

Pris: 500 kr. for medlemmer af DS, HK Kommunals og Socialpædagogernes ledersektioner/chefgruppe.

Tilmelding: Senest den 9. november til:

DS-medlemmer: ch@socialraadgiverne.dk

HK-medlemmer: chefgruppen@hk.dk

SL-medlemmer: kursusadministration@sl.dk

Scroll to Top