Medfortæller – om meningen med livet og ledelsen
Hvem er du? Hvad ser du, når du kigger dig i spejlet? En from kristen, en god socialdemokrat eller noget helt tredie? Hvem vi er, hvordan vi skaber mening og finder vores plads i livet, har optaget os som mennesker i tusindvis af år. De spørgsmål tager Ask Agger livtag med i bogen ‘Medfortæller’, som også er en bog om ledelse, forandringsprocesser og kommunikation.
Medfortæller. Mening, involvering og lederskab i vores komplekse verden af Ask Agger, Gyldendal Business, 208 sider, kr. 300.
Se den her: http://www.gyldendalbusiness.dk/products/9788702183061.aspx
Spar de spildte kræfter
Det er en klassiker at fokusere på formålet i stedet for løsningen i projekter. Og det kan betyde, at man risikerer at spilde kræfterne på en proces, som i sidste ende ikke fører nogen steder hen, hævder forfatteren. Bogen introducerer metoden innoliteracy (designdrevet innovation), som især fokuserer på de første faser i en proces og forklarer, hvorfor refleksion og integration er nøgleord i et vellykket projekt.
Innoliteracy – fra design thinking til håndgribelig forandring af Steinar Valade-Amland, Djør Forlag, 156 sider, kr. 295.
Se den her: https://www.djoef-forlag.dk/da/boeger/i/innoliteracy
Bogen til fordybelse i samtalen
Ole Fogh Kirkeby, professor i ledelsesfilosofi ved CBS, har afrundet et mangeårigt projekt med at genskabe og forny den protreptiske tradition – et klassisk, græsk dialogkoncept, hvis formål er at vende (protrepo) den enkelte mod sine egne grundholdninger, basisværdier og væremåde og på den måde konfrontere den enkelte med, hvad man vil med sit liv som leder og som menneske. Bogen går i dybden med de bærende, teoretiske tanker bag, men vejleder også læseren i at gennemføre protreptiske dialoger. Protreptik kan også bruges som et alternativ til ledelsescoaching.
Protreptik – selvindsigt og samtalepraksis af Ole Fogh Kirkeby, forlaget Samfundslitteratur, 469 sider, kr. 399.
Se den her: http://samfundslitteratur.dk/bog/protreptik-0
Dine skjulte styrker
Dine naturlige færdigheder er de styrker, som falder dig – ja, naturligt. De udgør 20 pct. Dine svagheder, som det ikke kan betale sig at gøre noget ved, fylder 10 pct. Og resten – 70 pct. – er dine skjulte styrker, som du har brug for at få fat i, hvis du fx vil udvikle din karriere, hævder forfatterne. Hvordan du finder frem til dine skjulte styrker, vurderer potentialet i dem og ikke mindst får dem i spil, kræver, at du læser bogen, som indgår i serien ’Dit arbejdsliv’.
Dine skjulte styrker. Udviklingspotentialet mellem dine naturlige styrker og svagheder af Thuy og Milo Sindell, Dansk Psykologisk Forlag, 104 sider, kr. 199.
Se den her: http://dpf.dk/produkt/bog/dine-skjulte-styrker